« Terug naar de lijst


35-50
Friesland

"Oude liefde roest niet"


Waardering:
5
Geplaatst: 289 dagen geleden

Vroeger (26 jaar geleden) hadden wij een soort gelijke boot als de Passaat "Bino" alleen iets kleiner. Het was een Onedin met buitenboordmotor. Na 16 jaar wonen in Friesland hebben we dan eindelijk onze oude liefde nieuw leven in geblazen. Varen!! Met Bino waren wij totaal gelukkig. Wat een verschil in grote als je het vergelijkt met onze oude boot die 1 meter korter was en een stuk smaller. De Passaat is een zeer gebruiksvriendelijke boot met echt veel ruimte. En met de doorvaarthoogte van ca. 2,50 meter kun je bijna overal komen. We hebben zelfs de kleiroute gevaren die ons heel dichtbij huis bracht. Heel bijzonder!

In overleg mocht ons hondje ook mee. Werkelijk alles is aan boord. Van te voren hebben we de inventarislijst goed doorgenomen. Je hoeft echt alleen jezelf, kleding en proviand mee te nemen, de rest is allemaal aan boord. Van koffie, thee, suiker en wc papier tot aan landpennen, knijpers, waslijn en zelfs een vlamverdeler voor als je zoals wij van koffie houdt, gebrouwen met een mini percolator.

Het contact met Auke liep vanaf het begin heel erg prettig. En bij de eerste ontmoeting met beide broers, ook Johan is er dan bij, blijkt meteen dat deze mensen met liefde voor hun schepen zorgen. Super schoon en gewoon alles op orde. Alles wordt rustig uitgelegd. De motor onder het luik ziet er zelfs brandschoon uit.

Maar waar wij misschien nog wel het meest van onder de indruk zijn, is de missie van de twee broers. Zij willen voor een ieder met een kleine beurs het genot van varen (in Friesland) bereikbaar maken. Want eerlijk gezegd is het voor de "kleine" man met de huidige (markt) huurprijzen van boten niet mogelijk om 2 weken op stap te gaan. Auke en Johan, fijn dat jullie er zijn en hartstikke bedankt voor het mogelijk maken van een werkelijk fantastische vakantie!!


Vond u deze aanbeveling nuttig? Ja Nee